top of page

Empower
Growth

Screenshot_20230217_105215_Instagram.jpg

Kan vi hjelpe noen med fantomsmerter?

Siden jeg startet med kopping og lærte å gjøre lymfedrenasje med kompressor ved Norsk Muskelterapi hos Daniel Helquist i Sandefjord har jeg hatt mange utrolige opplevelser. Smerter som forsvinner eller får seg en pause kan være gull verdt! Kjetil (58) er en av mange som står utenfor et effektivt behandlingstilbud i Norge. Smerteklinikken ved St. Olavs har ikke flere alternativer for han og oppfordret Kjetil til å fortsette behandlingene vi gjør. Intervjuet ble gjort under en gründerutvikling og er utviklet av NTNU. Les hva Kjetil erfarte med behandlingen.

Intervju med klient

Intervju med klient Kjetil Hjelde

 

Personalia

Navn: Kjetil Hjelde

Alder: 59 år

Ugift

Uføretrygdet

Bor alene med jevnlig besøk av assistent

Amputert begge ben fra knær

Rullestolbruker

Klar i tankesett, god humor, positiv, liker å være sosial å gå på konserter osv.

Strever med fantomsmerter som begrenser hverdagen betraktelig.

Brukssituasjon og bruksmåte

Informasjonen om metodene og tjeneste fant han på facebook og tok kontakt på telefon. Påvirkningen til dette valget er at han har prøvd alt som kan prøves siden problemene oppsto i 2011. Han har prøvd medikamenter, operasjoner, støt og mer. Ingenting av det har hatt spesient effekt på fantomsmertene.

Begeistring

Det som gjør han glad er at han faktisk får effekt av vakuumterapi mot smertene, at han kan sove bedre på natten og at han kan unngå ekstra medisiner slik som sterke smertestillende i perioder. Det er nok også en faktor at han slapp å reise med rullestol, assistent, arrangere overnatting osv. At en terapeut har anledning til å komme til han og at det da blir mulig å hvile før og etter behandlingen har nok vært til stor fordel.

Smerte

Det som kan være en missfornøyd faktor er at i praksis er det utfordrende å få til behandling 1 gang i mnd som ønsket da praktiske hindringer og avstand gjør det komlisert å få til over tid. 

 

Han ville gjerne legge til på slutten at han synes at folk ikke må være redde for å prøve ut nye metoder som virker annerledes. Det viser seg jo at det fungerer. Jeg har bare gode opplevenser med naturlige metoder og har også prøvd enormt mye salver på apoteket på eksemen som jeg har f.eks, men en salve basert på bare planter var det som faktisk hjalp meg. (vi lager også plantebaserte produkter)

bottom of page