top of page

Vet du hvor viktig det er?


Vet du viktigheten av å ha et sunt lymfesystem? Vet du hva det gjør for vår helse og velvære? Dette systemet er nemlig et komplekst nettverk av noder, kar, kjertler og organer fylt med væske, og det berører nesten alle kroppsdeler. Selv om vi ikke kan se det eller føle det, er det et avgjørende system i kroppen vår. I likhet med munn, nyrer og lever, krever det tilstrekkelig oppmerksomhet for å holdes i optimal helse.


Hva er rollene til lymfesystemet?


Hovedfunksjonen til dette systemet er å avgifte giftstoffer og holde oss trygge mot inntrengere. Det fører kroppens avfall lenger fra vevet og inn i blodet. Den bekjemper ytre giftstoffer som kommer inn i kroppen vår fra vann, mat, luft osv. og interne fra skadede proteiner og metabolsk avfall. Gjennom dette nettverket er immunitetscellene i stand til å reise og bekjempe patogener og avverge infeksjoner og sykdommer. Derfor er det avgjørende å bevare den optimale funksjonen til lymfesystemet og når dette systemet er sterkt; immuniteten vår vil også bli sterkere og mer motstandsdyktig.


3 måter å utvikle et sunt lymfesystem:


Lymfedrenasje

Lymfedrenasje er en spesifikk type massasje som retter seg mot lymfestrømmen i kroppen. Den er basert på negativt trykk og bestemte retninger og bevegelser for lymfestimulering og fjerning av avfall og væske. Denne massasjen ble funnet å fjerne opptil 78 prosent av stillestående lymfe i flyten.


Urter

Rødkløver er en velkjent urt for forbedring av lymfestrømmen, samt klyver som har blitt brukt i århundrer for stimulering og drenering av lymfen. Manjistha er også en gunstig urt, vanlig i ayurveda, for evnen til å gjenopprette lymfesystemets funksjon. Andre nyttige urter for dette formålet er rehmannia og bupleurum, populær i tradisjonell kinesisk medisin.


RÃ¥ mat

Å legge til rå mat i kostholdet ditt er en utmerket måte å opprettholde helsen til lymfesystemet på. Dette er fordi rå mat er rik på enzymer som kan løse opp giftstoffer og oppmuntre til avgiftning av kroppen. I tillegg er rå mat alkalisk og kan nøytralisere patogener og redusere den negative effekten på lymfen.



46 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page