top of page

Kvinne uten brannslukkingsapparat

Hva betyr det å være en «powerful woman»?

 

I anledning kvinnedagen har jeg søkt litt rundt på dette. Av nysgjerrighet så lurer jeg på hva det vil si for verden å fremdrive sterke kvinner med likeverd mot det motsatte kjønn. Det som blir sett på som svært suksessfullt i dag er å være lege, politiker, stå på en talerstol eller fremme høye summer med penger. Har man kommet seg til en slik posisjon så er det ingen tvil om at dette er mennesker som har tatt til seg kunnskap og egenskaper som får respekt fra folket og gjør lyttere og omgivelsene samarbeidsvillige for dem. Det er ikke de men samfunnet slik det har blitt som bestemmer at dette blir sett på som suksess. Hva er egentlig suksess for deg? Har du tenkt nøye på dette?  Hva betyr det å være en sterk kvinne? Jeg skal ikke fortelle hva som er riktig og galt. Jeg vil egentlig bare reflektere litt høyt rundt det jeg personlig beundrer, det jeg ser opp til og hva som gjenspeiler mine mål som jeg har mot å bli mer vellykket som person og kvinne. Vi har ikke bare mye å lære og oppnå, men sånn jeg ser det så har vi en del å avlære. For hva er vi egentlig om alle er et sterkt fokus på sitt ego? Hva får vi til sammen når alle vil klatre for seg selv? Hvor er hjertet om bare hjernen kjører bilen? Og finnes det noe mer i oss som tar valg foruten hjertet og hjernen? Når du føler noe, eller plutselig kjenner at det er noe du må gjøre, for eksempel det er en bok som sier til deg at du skal lese den, eller du får behov for å gå til et sted, men du vet ikke helt hvorfor du vil gå dit. Er det hjertet eller hjernen som sender deg disse signalene? Det kan du fundere litt på. Jeg har ikke fasiten din. Det jeg har lært etter å benytte meg mer og mer av denne egenskapen er at jeg oppdager etterpå hvorfor jeg absolutt ville snakke med dette mennesket, eller lese denne teksten osv. Så det jeg kanskje vil oppfordre damer (og andre) til – for vi er like viktige uavhengig av kjønn. Selv om vi kjemper for kvinnerettigheter, så er det for å demonstrere at vi er like viktige, sterke og kan få til det meste vi ønsker oss. Det vi trenger å bli god på for å komme på den veien vi har alle egenskaper, interesser og indre resurser til å lykkes med, så er det å lytte enda mer til det jeg nevnte. Dette inne i deg som forteller deg at du skal lese boken, gå til det stedet, oppsøke den personen eller ta det kurset. Hva gjør deg hel, lykkelig og hva får akkurat din indre glød til å brenne? Dette synes jeg er viktig. Parallelt med en annen svært viktig ting. Din glød blir ikke mindre om du kaster en kubbe på en annen sitt bål. Tvert imot. Om du hjelper med å la andre gløde sterkere rundt deg så er det en god sjans for at din glød blir med på oppløpet. Det finnes dessverre veldig mange brannslukkere rundt omkring som blir blendet av det andre får til og løper rundt å slukke i vei. Hva skjer da? Du slukker deg selv i motvinden.

 

Min etiske moral er å se innover når jeg skal finne ut hva som er suksessfullt for meg. Det finnes ingen trender på dette. Det er en ren illusjon. Du skal ikke bli som noen andre, du kom hit for å være deg selv og bli til ditt ytterste potensial med de læringene som ender på din veg. Jo før du lærer noe og er klar for neste steg – jo raskere kan du komme videre. Samtidig skal vi huske på at vi blir ensomme om vi kun heier på oss selv. Og vi vil ikke lykkes alene. Vi er sammen om fremtiden for våre barn og vi påvirker jentene og guttene våre. Vi må vise dem at vi samarbeider, jobber med vårt indre og lar ingen brannslukkere stoppe oss! Jo mer vi og våre rundt gløder så kan ingen motvind ta oss ned. Derfor mener jeg at vi skal både gløde og gi glød rundt oss. Håper det gir mening.

 

Til slutt er det en annen ting jeg tenker på som er avgjørende for prosessen. Det er motstanden som kommer i fra deg selv som hekter på det jeg ser på som noe vi må avlære. Om du har funnet ut av dine drømmer og mål, har bestemt deg for å følge den indre stemmen som forteller deg hva du vil gjøre og hva som fyller deg med glede. Så kommer normen om at det kan du ikke gjøre. Det kan være at du drømmer om å bli god i et yrke som du tenker er kjønnsbestemt og du sier motstridende setninger til deg selv for å kunne ta stegene videre eller det kan være så komplekst som at du vil bli politi, men du har et familiemedlem som er kriminell så du tror ikke at verden vil akseptere og godta deg. Da skal du vite dette.. Du er ikke familiemedlemmet ditt. Du er ikke din mor, far, tante eller tremenning. Du er deg selv med din egen historie, væremåte og fremtid. Dette er ditt liv og dine valg. Du kan komme fra et særdeles såkalt dårlig utgangspunkt, men likevel komme ut som den beste i ditt felt. Dine likesinnede vil finne deg og heie på deg på veien et sted. Det er blitt gjort før av tusener av mennesker. Det er ingen andre enn deg selv som setter utgangspunkt for hva du kan få til med ditt eget liv. Veldig mange som har bestemt seg for at livet skal være noe mer, er de som ikke ble hørt på tidligere i livet uansett. Så ikke la motgang bli et stop skilt. Ikke vær din egen brannslukker. Dette kan heller være til inspirasjon for deg. Med ønske om en stødig, selvsikker og en godhjertet kurs fremover på reisen.

 

 

Ha en fantastisk kvinnedag 2024!


 

 

 

 

32 visninger3 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page