top of page

Livets etiske dilemma!

Det å blogge var noe jeg begynte med litt etter at jeg opprettet denne hjemmesiden. Mest fordi det var en tilhørende funksjon og jeg tenkte at det var greit å bruke den. Så de eldste innleggene var ikke veldig personlige men noe jeg er opptatt av og tema innenfor det jeg jobber med og brenner for.

Så ble den skjult, fordi jeg ikke oppdaterte den noe særlig. I det siste har det vært flere rundt meg som har nevnt at jeg burde blogge. Så da ble det til at jeg åpnet den igjen. Jeg har også fått litt tips om at jeg burde dele litt mer om den jeg er så folk kan vite hvem de kommer til. Der har jeg hatt et forbedringspotensial og etter mitt litt ærlige og åpne innlegg om hva min drivkraft er så virket det som at de som kom satt pris på det og at de synes det var fint å føle at de kom til noen som forsto og hadde lik mening som dem. Jeg respekterer alle og håper at alle som trenger behandlingene jeg tilbyr kommer uavhengig av synspunkt og ståsted. Vi trenger ikke å mene og tenke alt likt om alt. Det er egentlig også noe av det jeg står for. At det skal være plass til å ha en annen mening og bli respektert for det. Mange har en mening fordi noen har sagt at de skal ha den. Uten å vite detaljer og fakta rundt saken så kan de bare ha den meningen fordi det er den samme som majoriteten har for eksempel. Da kan du jo huske på at en gang så var det ikke bilbelter og folk røykte sigaretter på cafe. Alle syntes det var normalt en gang. Det kan være slike tilstander nå også. Det er ikke ensbetydende at det er riktig bare fordi de fleste mener det. Kilden kan komme fra noen som vil påvirke deg via en større plattform og der går befolkningen ofte litt fem på. Å stole på systemet og de som skal hjelpe deg er fint - men husk at det er også lov å stille spørsmål og ta valg basert på forskning og kunnskap du har funnet frem til selv. Dette kan du jo dokumentere om det skulle komme så langt. Det høres litt alvorlig ut her nå, men jeg tror vi er kommet inn i en tid hvor vi bør skjerpe øyet.

Dette tema satte litt fyr i meg i dag. Jeg har akkurat sett Norge bak fasaden. Det er sjeldent at jeg ser på TV, men jeg ble tipset av en kunde og jeg er veldig glad for at jeg har sett den. Episoden var en god indikator på at media gjør feil og tørr å innrømme det. Det å utelukkende være statens forlengede arm helt uten å stille spørsmål og skape en god debatt å la andre meninger bli hørt, det er feil synes jeg. Det skaper ubalanse og et negativt samfunn hvor man ender med konflikt i stede for aksept. De som vil vite fakta og ikke vil være en forsøkskanin for et forhastet prosjekt som også viste seg å ta liv og gi alvorlige bivirkninger for enormt mange. Det må være lov å beskytte seg selv og stole på immunforsvaret sitt og jobbe med det, istede for å spille russisk rullet med egen helse.

For den som er opptatt av regelverk så er det også noen ganger for regler og lover kommer i konflikt med hverandre. Det kan oppstå i nye og fremmede situasjoner og det kan betegnes som et etisk dilemma. Da har du en plikt til å ta et valg. Forhåpentligvis det men minst vondt utfall sett ut i fra situasjonen. Jeg skrev en psykologi oppgave på grunnmedisinstudie en gang og fikk forresten A og veldig god tilbakemelding. Det omhandlet et tema hvor ingen av valgene ville ivareta alle sitt beste. Dette er situasjoner man kan komme opp i. Hva ville du valgt for eksempel om du var lege, det ble satt opp en veisperring og en regel om at ingen må krysse en bestemt vei. Så fikk du en melding om at noen var i fare på andre siden av veien og dette var langt unna andre. Den eneste som kunne redde personen i dette øyeblikket var du. Da kan du gjøre en av to feil. Du kan bryte regelen og krysse veien, eller du kan unngå din plikt å hjelpe. Dette er nok mest sannsynlig fullstendig annerledes enn de fleste situasjoner du kan komme opp i, jeg prøver bare å si at etikken og de etiske dilemmaene vi kommer opp i et det samme. Vi må ta gode valg. Vi skal ikke bli en flokk med sauer som ikke tar ansvar for oss selv og andre. Vi skal søke kunnskap og stille spørsmål. Vil noen sette en injeksjon på deg, så skal du forlange å vite hva den inneholder og hva bivirkningene kan være. Deretter er valget ditt med mindre du er i en tilstand hvor det er snakk om akutt livredning.

HÃ¥per dette ga litt perspektiv.

21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page